W piątek, 7 grudnia PKT miało ogromną przyjemność wziąć udział w niezwykłej charytatywnej akcji świątecznej pt. „Pomaganie przez gotowanie”, zorganizowanej przez „Dziennik Bałtycki”. W pracowniach gdyńskiego Technikum Gastronomicznego zorganizowano warsztaty kulinarne, w których, po przekazaniu cegiełki za uczestnictwo, udział wzięli przedstawiciele kilku trójmiejskich przedsiębiorstw. Wraz z młodymi adeptami sztuki kulinarnej, uczniami technikum, pod ich czujnym okiem, przedstawiciele firm wspólnie przygotowywali tradycyjne wigilijne potrawy. Najważniejszy był jednak cel, czyli wsparcie dla hospicjum „Bursztynowa Przystań” w Gdyni. Szczytna inicjatywa potwierdziła, że wspólne gotowanie świątecznych potraw naprawdę ma moc jednoczenia.
Linki do relacji z akcji:
https://www.gdynia.pl/co-nowego,2774/gotowali-dla-bursztynowej-przystani,531784